FOTO: Telegram

Takozvanu sjevernu zelenu anakondu pronašao je holandski biolog i voditelj emisija o prirodi, Frik Vonk.

Prije samo pet nedjelja svijet je saznao da postoji anakonda koja je skoro sedam metara dugačka, a prizor kako kraj nje bez straha pliva holandski biolog Frik Vonk ostavio je gledaoce bez riječi.
 
Nažalost, spoznaja da u prirodi postoji slobodna najveća  zmija na svijetu bila je previše za neke. Tijelo anakonde pronađeno je u nedjelju u rijeci Formoso u ruralnom području Bonita, u južnom Brazilu. Vjeruje se kako su je ubili lovci.
 
O smrti anakonde oglasio se i holandski biolog Frik Vonk čiji snimak plivanja je obišao svijet. U trenutku kad je on napisao svoj post na društvenim mrežama, smrt vjerovatno jedne od najvećih, ako ne i najveće zmije, koja trenutno postoji na planeti nije bila službeno potvrđena, prenosi b92.
 
"Sa puno boli u srcu želim da vas obavijestim da je moćna velika zelena anakonda sa kojom sam plivao pronađena mrtva u rijeci ovog vikenda... Čuo sam iz raznih izvora da je ubijena, iako službeni izvještaj još nema potvrde o uzroku smrti. Tako sam tužan i tako ljut u isto vrijeme. Kakav tužan i tragičan gubitak. I koliko moraš biti bolestan da to radiš tako lijepoj i jedinstvenoj životinji. Ovo je tako tužno", naveo je on.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )