FOTO: InfoBijeljina.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu stanju bezbjednosti u saobraćaju i tako zaštite učenike osnovnih i srednjih škola, kojima sutra počinje nastava.

Sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju, MUP upozorava vozače da brzinu kretanja vozila u blizini škola prilagode zakonskim ograničenjima i poštuju prava prvenstva pješaka na pješačkim prelazima.

U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policije, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika, saopšteno je iz MUP.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture ranije je potvrđeno da će nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj početi sutra, u skladu sa školskim kalendarom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )