FOTO: null

Na području ,,Elektro-Bijeljine,, u toku je izgradnja 35 kilovoltnog dalekovoda Ugljevik - Priboj, što je investicija vrijednosti oko 600.000 maraka.

Direktor preduzeća Zlatan Lazarević rekao je Srni da su razlozi za ovu investiciju pouzdanije snabdijevanje potrošača i proširenje rudničkog kopa, zbog čega je izgradnja dalekovoda dijelom zajednička investicija sa Rudnikom i Termoelektranom Ugljevik. 

"Nakon završetka izgradnje dalekovoda značajno će se poboljšati kvalitet snabdijevanja potrošača na dijelu opština Ugljevik i Lopare. Ovaj kapitalni objekat je samo jedan u dugom nizu, s ciljem da se kvalitet usluga `Elektro-Bijeljine` podigne na viši nivo", istakao je Lazarević. 

Izvođač radova je preduzeće "Siming" iz Foče, a rok za završetak je polovina jula. 

Početno mjesto dalekovoda je kod rasklopnog postrojenja "Elektroprenosa" u Ugljeviku, a završna tačka u Peljavama, sa ukupno 31 stubom. 

Dalekovod se sastoji od nadzemne dionice na željezno-rešetkastim stubovima dužinom trase od oko 6.900 metara i priključne podzemno-kablovske dionice čija je dužina 760 metara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )