FOTO: null

Ove godine nema organizovanog dočeka Nove godine u Ugljeviku, ali su se opštinske vlasti pobrinule da određene socijalne kategorije dobiju novčanu pomoć, a najmlađi sugrađani iz ove kategorije i paketiće.

Opština Ugljevik će preko Centra za socijalni rad podijeliti paketiće za određene socijalne kategorije.Takođe novčanu pomoć će dobiti porodice poginulih kao i porodice ratnih vojnih invalida, čime će biti obuhvaćeno oko 320 korisnika ove pomoći.Ukupan iznos jednokratne novčane pomoći za navedene socijalne kategorije iznosiće 100 KM. Mališanima iz socijalno - ugroženih kategorija preko Centra za socijalni rad biće podijeljeni novogodišnji paketići.

Centar za socijalni rad dobija iz budžeta opštine Ugljevik godišnje oko 400 000 KM. Takođe, postoji posebna stavka - pomoć pojedincima, koja se dijeli preko Komisije za dodjelu pomoći.Ove godine iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 30.000 KM na ime dodjele jednokratne novčane pomoći, a Budžetom za 2016. godinu predviđeno je izdvajanje više novčanih sredstava za socijalno-ugroženo stanovništvo, rekao je za InfoBijeljina Đoko Simić predsjednik Skupštine opštine Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )