FOTO: PrijedorDanas.com

Preduzeće „Eko zaštita" će u srijedu i četvrtak, 29. i 30. maja, vršiti suzbijanje odraslih formi komaraca na području Grada Bijeljina.

U utorak, 29 maja u periodu od 18,00 do 23,30 tretman će se obaviti u Vršanima i Novom, a u srijedu u jutarnjem terminu od 04,00 do 07,00 časova planirani su Crnjelovo nasip i Ostojićevo. U četvrtak u večernjem treminu, treman će se provoditi u Rači, Amajlijama, Brodcu, Baščinama i Drinskoj Ruži.
Iz "Eko zaštite" upozoravaju pčelare da u ovom periodu preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela.

Ukoliko pčele nije moguće izmjestiti iz zone tretmana, potrebno je natkriti pčelinja društva najlonom ili kartonom, zatvoriti pčele noć prije tretmana, a poletište suziti rešetkom da bi se spriječilo izlijetanje pčela.
-Ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu vodu, a u slučaju visokih temperatura košnice hladiti vodom. Jutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom, savjetuju iz "Eko zaštite".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )