FOTO: null

Bijeljina i Zvornik najviše su dobili na ovogodišnjim izborima, jer se broj poslanika u Narodnoj skupštini RS koji dolaze iz ove dve lokalne zajednice - uduplao!

Najveći grad Semberije, umesto dosadašnjih pet, u novom sazivu republičkog parlamenta imaće deset narodnih tribuna, dok će centar regije Birač, umesto tri, ubuduće imati šest poslanika u NSRS.

Interese Semberije i dalje će zastupati SNSD-ovac Svetozar Jovanović i njegove stranačke kolege i novoizabrani poslanici Siniša Maksimović i Milica Lovrić, zatim dosadašnji poslanici SDS-a Zlatko Maksimović i Tomica Stojanović kojima će se u poslaničkim klupama pridružiti šef Omladine SDS-a Igor Ostojić.

Po jednog poslanika iz Bijeljine imaće i DNS (Milan Dakić), PDP (Slaviša Marković), NDP (Vojin Mitrović), a mandat je osvojila i Neda Petrić, poslanica SRS-a, aktuelnog predsednika bijeljinske skupštine Dragana Đurđevića.

Novoizabrani poslanik PDP-a i Bijeljine, Slaviša Marković, kaže da je obaveza svih poslanika iz sedišta Semberije da ulože zajednički napor da bi u naredne četiri godine dodatno poboljšali uslove života i privredni ambijent u Bijeljini.

- Posao svih poslanika, bez obzira na to iz koje su političke partije, svakako treba da bude rad na dobrobiti sredine iz koje dolaze i građana koji su ih birali. Nadam se da će narodni tribuni iz Bijeljine imati konsenzus i da će raditi u interesu svog grada i svojih sugrađana - kaže Marković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )