FOTO: Nezavisne

U Tuzli su u petak dvije žene povrijeđene u saobraćajnim nezgodama od kojih je jedna pješakinja, a druga policajka.

Naime, žena iz Živinica povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na dijelu južne magistrale u Tuzli. Nešto kasnije, povrijeđena je policajka koja je regulisala saobraćaj tokom uviđaja zbog tog prvog udesa.

"Prva saobraćajna nezgoda dogodila oko 8.15 u neposrednoj blizini zgrade "Higijene". Učestvovali su pasat 6, kojim je upravljao 66-godišnji M.B. iz Tuzle, i 59-godišnja pješakinja R.H. iz Živinica. Povrijeđena osoba je nakon nezgode prevezena u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli", pojasnila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona. 

Kako su kazali iz UKC Tuzla, povrijeđena pješakinja primljena je u Kliniku za ortopediju i traumatologiju, a nakon obrade je puštena na kućno liječenje.

Dok je rađen uviđaj na ovom udesu, saobraćaj je na magistrali regulisala policajka I.M. (44). Sat vremena poslije prve nezgode 29-godišnji S.N., strani državljanin, opel astrom udario je policajku. Kako su nam kazali iz UKC-a, policajka je zadržana na opservaciji na Klinici za hirurgiju zbog povreda grudnog koša i abdomena.

Inače, u Tuzli ovih dana vlada saobraćajni haos zbog radova na cestama, ali i saobraćajne nekulture. I sjeverna i južna saobraćajnica izuzetno su zakrčene saobraćajem. Naime, u naselju Irac, na sjevernoj saobraćajnici, trenutno se odvijSaaju radovi i samo jedna traka je prohodna, što veoma otežava saobraćaj. Stoga vozači idu preko južne saobraćajnice, koja je posebno zagušena kod Livnice zbog novih semafora. Na tom dijelu su postavljena tri semafora u 500 metara i nisu usklađeni u zeleni val. Druga kritična tačka gustog saobraćaja na toj magistrali je upravo kod "Higijene", gdje je povrijeđena pješakinja i policajka. U saobraćaju se može osjetiti velika nervoza i nestrpljenje vozača pa su verbalni, ali i fizički sukobi učestali u kolonama. Tuzlaci svakodnevno izražavaju nezadovoljstvo saobraćajnim kolapsom, ali uglavnom preko društvenih mreža.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )