FOTO: null

BANJALUKA - Republička inspekcija za hranu zabranila je uvoz pošiljke sa 6,5 tona smrznutih jagoda porijeklom iz Slovenije zbog nedostataka na deklaraciji, rečeno je danas Srni u Inspektoratu Srpske.

Inspekcijskim pregledom pošiljke i transportne ambalaže u koju je proizvod bio upakovan, utvrđeno je da na njoj nije naveden deklarisan rok upotrebe, kao ni datum zamrzavanja plodova.

U Inspektoratu su naglasili da hrana koja se stavlja u promet mora imati deklaraciju na jednom od službenih jezika i pisama koji se koriste u Republici Srpskoj, a koja mora biti lako uočljiva, jasna i čitka, te sadržavati sve propisane elemente, među kojima je i rok trajanja.

U skladu sa važećim propisima, prilikom odlučivanja da li je hrana bezbjedna, u obzir se uzimaju informacije date potrošaču, koje uključuju podatke na deklaraciji i druge informacije dostupne potrošaču.

Za ishranu ljudi nije pogodna hrana koja nema označen rok upotrebe, na kojoj rok nije jasno označen ili je deklarisani rok istekao.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )