FOTO: null

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom najavio je da će uskoro biti izdata „Bijela knjiga“ o zločinima i genocidu nad srpskim narodom u BiH u toku rata 1991-1995. godine.

"Poučeni iskustvom žrtava Jasenovca i drugih stratišta iz Drugog svjetskog rata, o kojima se danas vode neargumentovana osporavanja, naša je obaveza da istoriji i čovječanstvu predočimo istinu o stradanju naših vjernika, naših članova Crkve i našeg naroda", rekao je Hrizostom.

Vladika Hrizostom je predsjednik Saborskog odbora SPC-a za izučavanje zločina i genocida nad srpskim narodom u BiH u ratu od 1991- 1995. godine koji je treći put zasjedao u Doboju 11. marta, a naredna sjednica Odbora biće održana na Sokocu 21. aprila, objavljeno je na veb stranici Eparhije zvorničko-tuzlanske.

"Naš je cilj da nijedna žrtva ne bude zaboravljena, već da svaka bude potpisana i dokumentovana. Isto tako, trebalo bi da istražimo i duhovni genocid nad našim svetinjama - crkvama, manastirima i drugim. Krajnji cilj je da uskoro izdamo žBijelu knjiguž o zločinima i genocidu nad srpskim narodom u BiH u toku rata 1991-1995. godina", naveo je Hrizostom u obraćanju članovima Odbora.

Sjednici, koja je održana u Vladičanskom dvoru u Doboju, prisustvovali su predstavnici svih pet eparhija SPC-a u BiH.

Vladika Hrizostom apelovao je da svi članovi Odbora sa svojim saradnicima po Eparhijama ubrzaju rad na prikupljanju podataka, po sistemu - parohija, namjesništvo i eparhija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )