FOTO: null

Iako mnogi smatraju da je to trebalo i prije učiniti, organizovanje memorijalnog turnira posvećenog igraču tuzlanske “Slobode” i jugoslovenskom fudbalskom reprezentativcu Goranu Miljanoviću, pravi je pogodak za čuvanje uspomene na ovu legendu i tek mali z

Goran Miljanović je sa roditeljima došao 1958. godine u Priboj, gdje je završio osnovnu školu i prvi put zaigrao fudbal. Bio je veliki fudbaler, i veliki čovjek, za njega sa ponosom možemo reći da je predstavljao Priboj, i da je Priboj prostao prepoznatljiv upravo po Goranu Miljanoviću, kaže Dušan Ostojić, član OO Memorijalnog turnira “Goran Miljanović”.

Nakon što je na početku svoje karijere branio boje fudbalskih klubova “Sloga” iz Crnjelova, “Majevica” iz Lopara, “Jedinstvo” iz Brčkog  Goran Miljanović je 1978. postao prvotimac tadašnjeg prvoligaša tuzlanske “Slobode” za koju je odigirao više od 350 utakmica. Igrao je i 4 puta za reprezentaciju Jugoslavije, da bi kasnije karijeru nastavio u Belgiji, gdje je igrao za nekoliko belgijskih klubova.

Prvi Memorijalni turnir u njegovu čast okupio je 9 ekipa iz Lopara, Ugljevika, Bijeljine i Tuzle,  a organizatori imaju namjeru da turnir bude proširen i da postane tradicionalan.

Organizaciju turnira  podržali  su predstavnici opština Lopare i Ugljevik, fudbalski klub “Priboj” iz Priboja kao i brojni privatni preduzetnici sa područja opštine Lopare.

Cilj ovog turnira je uspješna promocija fudbala, razvijanje i jačanje sportskog duha kod mladih na način kako je to svojevremeno činio  Goran Miljanović, poručuju iz Organizacionog odbora turnira.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )