FOTO: pixabay

Klubovi engleske Premier lige potrošili su ovog ljeta milijardu i 524 miliona eura na igračka pojačanja, što je za samo 21 milion eura manje od rekordne 2017. godine.

Na igračka pojačanja najviše je potrošio Arsenal, oko 167 miliona eura. "Topdžije" su doveli štopere Kierana Tierneya (Celtic) i Davida Luiza (Chelsea), zatim veznog Danija Ceballosa (na posudbu iz Real Madrida), 18-godišnjeg brazilskog napadača Gabriela Martinellija (Ituano), a najskuplje pojačanje u istoriji  kluba je napadač iz Obale Slonovače Nicolas Pepe, koji je došao iz Lillea za 79 miliona eura.

Takođe, srušen je rekord kad je u pitanju najskuplji obrambeni igrač svijeta. Štoper Leicestera Harry Maguire prešao je u Manchester United, koji je za njega platio 86 miliona eura. Time je nadmašen prijašnji rekordni transfer Virgila van Dijka, koji je iz Southamptona došao u Liverpool za 75 milijuna eura.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )