FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Sajam poljoprivrede "Interagro 2019", koji će okupiti više od 150 izlagača, biće održan od petka do nedjelje, 20. do 22. septembra, na prostoru Agrotržnog centra u Bijeljini, rekao je Srni direktor preduzeća "Grad" Slaviša Cacanović.

On je rekao da je ovogodišnji broj izlagača rekorda za 18 godina postojanja ove sajamske manifestacije.

"Međunarodni poljoprivredni sajam u Bijeljini sigurno je najvažnija sajamska manifestacija ovakvog tipa, kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH", rekao je Cacanović.

On je naveo da na Sajmu, koji je podijeljen u četiri cjeline, redovno učestvuju domaći i strani izlagači, a ove godine biće priređena kvalitetna izložba meda i rakija od tog proizvoda.

"U prostoru od 4.500 metara kvadratnih biće organizovana i veoma respektabilna izložba poljoprivredne mehanizacije i priključnih oruđa", rekao je Cacanović.

Cacanović je naglasio da je za preduzeće "Grad", kao organizatora, važno što je do sada popunjeno 95 odsto izlagačkog prostora.

"Očekujemo posjetu ne manju nego prošle godine. Lokalne zajednice iz Republike Srpske su nam umnogome izašle u susret, a postoji i ideja da se na ovom sajmu pojave određeni privrednici, pa i poljoprivredni proizvođači iz nerazvijenijih opština Srpske", rekao je Cacanović.

On je istakao da je partner ovogodišnjeg sajma "Interagro" Privredna komora Vojvodine, kao i da će se na Sajmu predstaviti dvadesetak kompanija iz te pokrajine Srbije.

"Ovo nam mnogo znači, jer, osim u organizacionom pogledu, oni nas pomažu i finansijski", rekao je Cacanović.

Cacanović je naveo da su pokrovitelji Sajma Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i grad Bijeljina.

"Naš najvažniji pokrovitelj i neko ko nam, zaista, pomaže i u organizacionom i u finansijskom smislu je Vlada Republike Srpske sa resornim ministarstvom. Bez njihove pomoći ne bismo kao preduzeće mogli da organizujemo ovakvu agro-manifestaciju", istakao je Cacanović.

Sajam "Interagro" u Bijeljini posjeti više od 10.000 ljudi, a budući da se ove godine očekuje prisustvo brojnih privrednih delegacija iz zemlje i okruženja, kao i posjete načelnika i gradonačelnika iz Republike Srpske i Federacije BiH, organizatori očekuju rekordan broj posjetilaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )