FOTO: null

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Bijeljini posebna je po mnogo čemu. U njenim školskim klupama ističu se uspješni pojedinci i grupe koji se dokazuju svugdje, počev od takmičenja u znanju pa do takmičenja u sportskim aktivnostima.

Mada oni najmlađi koji pohađaju ovu, tzv. "malu školu" u bijeljinskoj račanskoj ulici ne mogu se pohvaliti da imaju idealne uslove i nažalost spadaju u rijetku grupu koji učionice u 21. vijeku dijele za miševima.

Svjedoci smo da je obrazovanje u Bosni i Hercegovini na sve lošijem nivou, materijalne nemogućnosti da se ulaže u školsku infrastrukturu utiču kako na učenike tako i na profesore, a vlasti generalno sve manje važnosti pridaje ovim problemima.

 

Već godinama unazad veoma losa situacija je i u tzv. maloj školi Vuk Karadžić na Ledincima u Bijeljini  koju pohađaju učenici od prvog do petog razreda, gdje situacija već prelazi krajnje granice pristojnog, a vrhunac svega je što su miševi počeli hodati po učionicama,  mi se i ovog puta pitamo koliko smo svjesni veličine ovog problema?

 

Detaljnije o ovome pogledajte u prilogu RTV "Slobomir"

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )