FOTO: srna

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je nakon otvaranja da kultura uvijek pronađe svoj put da se održi i da živi, bez obzira na uslove koje “diktira” virus korona.

 

Trivićeva je rekla da hor “Srbadija”, koji organizuje ovaj festival, ima dugu tradiciju nastupa na svjetskim takmičenjima.

Ona je navela da je onlajn format festivala, kako će ove godine biti održane “Majske muzičke svečanosti”, način da kultura nastavi da živi i sigurno je da će udovoljiti zahtjevima publike koja željno iščekuje da se vrati u “stolice pozorišta odnosno koncertne dvorane”.

Osnivač i direktor hora “Srbadija” Desanka Trakilović rekla je da je najvažnije da je festival nastavljen.

– Devetnaeste “Majske muzičke svečanosti” odvijaju se u oktobru što jeste neobično, ali tradicija nije prekinuta. Imali smo sreću da se ove godine prijavilo 38 ansambala, horova, 18 solo pjevača u tri kategorije, a njihovi snimci su dokumentovani i dostavljeni na vrijeme – rekla je Trakilovićeva.

Trakilovićeva je istakla da su svoje video-snimke poslali učesnici iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

U Bijeljini se do 18. oktobra održava 19. horski festival “Majske muzičke svečanosti” na kojem će se takmičiti više od 30 ansambala, u devet takmičarskih kategorija, kao i 20 solo pjevača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )