FOTO: null

Narodna skupština Republike Srpske, nakon 14,5 sati, izabrala je novu Vladu Srpske, koju će ponovo predvoditi dosadašnja premijerka Željka Cvijanović. Izboru je predhodila maratonska rasprava, kroz 42 diskusije uz 40 replika, te oštre optužbe i često odst

U opoziciji kažu "već viđeno", smatraju da je ovim nastavljen kontinuitet loše fiskalne politike. 

Iako je bilo očekivano, Bijeljina nije dobila ni jedno ministarsko mjesto. U SNSD-u to obrazlažu lošim izbornim rezultatom, a u redovima opozicije ističu da je to nedopustivo. 

Na pitanje novinara "Zašto u novoj Vladi nema ministra iz Bijeljine?", Milica Lovirić, poslanik SNSD-a iz Bijeljine u Narodnoj skupštini Republike Srpske je istakla da, SNSD je vladajuća partija, a rezultat te stranke u Bijeljini nije bio sjajan.

Slaviša Marković, poslanik PDP-a iz Bijeljine u Narodnoj skupštini Republike Srpske u istoj temi ističe da je nedopustivo da od šesnaest ministara, iz Bijeljine ne bude ni jedan, pogotovo što je u novoj Vladi deset poslanika iz Bijeljine, a njih šest iz Bijeljine je juče glasalo za Vladu Željke Cvijanović. Marković, takođe, ističe da tih šest poslanika, od 42-44 poslanika koliko broji skupštinska većina, čini negdje oko 15% skupštinske većine, što znači da po tom ključu Bijeljini su trebala pripasti najmanje tri ministarska mjesta.

Nova Vlada najavljuje jačanje ekonomije i nove reforme u ovom entitetu. Da li će to biti izvodljivo, teško je prognozirati u ovom momentu, posebno jer je skoro polovina ministara iz predhodne dio i nove Vlade Srpske. Ovo je drugi mandat Željki Cvijanović na premijerskoj funkciji, a 15. Vlada Republike Srpske. 

 

Detaljnije u prilogu NTV ARENA

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )