FOTO: null

U Republici Srpskoj tokom novogodišnje noći evidentirano je pet krivičnih djela, 19 prekršaja javnog reda i mira, 15 saobraćajnih nezgoda, a devet lica lišeno je slobode, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da se od počinjenih pet krivičnih djela, jedno odnosi na tešku krađa, jedno na nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, jedan napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, jedno oštećenje tuđe stvari i jedan napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode učinilaca krivičnog djela. 

Od 19 prekršaja javnog reda i mira, 14 se odnosi na tuču i fizički napad, po jedano lažno predstavljanje, vrijeđanje i propuštanje obaveze staranja o maloljetniku, dok se dva prekršaja odnose na ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija. 

Od evidentiranih 15 saobraćajnih nezgoda, tri su bila sa posljedicama po lica u kojima je lakše povrijeđeno torje ljudi, a 12 nezgoda je prošlo samo sa materijalnom štetom. 

U saopštenju se navodi da su oko 2.40 časova u Rudom, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Višegrad zadržavanjem su lišili slobode lice sa inicijalima S.Ć.iz Beograda koji je upravljao motornim vozilom u saobraćaju pod dejstvom alkohola /1,25 g/kg alkohola u organizmu/. 

U Kozarskoj Dubici u 2.05 časova u Svetosavskoj ulici ispred ugostiteljskog objekta došlo je do tuče u kojoj je državljanin Srbije teže povrijeđen, a dva lica lakše. 

"Državljanin Srbije je prebačen u Univerzitetsku bolnicu - KC Banjaluka, gdje su konstatovane teže tjelesne povrede", navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da je u toku rad na ovom događaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )