FOTO: null

U misiju podrške miru u Avganistanu biće uključeno još 45 pripadnika pješadijske jedinice iz sastava 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Od 2001. više od 1.000 pripadnika Oružanih snaga BiH je učestvovalo u mirovnim misijama u svijetu, naglasio je u kasarni "Kozara" načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč na ceremoniji ispraćaja pješadijske jedinice OS BiH u misiju podrške miru u Avganistanu.

Podsjetio je da u toj državi Oružane snage BiH imaju pješadijsku jedinicu čiji je zadatak da čuva vojnu bazu.

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić je rekao da u mirovnu misiju u Avganistan u okviru druge rotacije, na šest mjeseci odlazi jedinica od 45 pripadnika, među kojima su četiri žene, koja će zamijeniti jedinicu koja se tamo već nalazi.

I on je, takođe, podsjetio da pripadnici Oružanih snaga BiH već 15 godina učestvuju u mirovnim misijama u svijetu, dok su ranije u BiH bili prisutni ljudi koji su ovdje uspostavljali mir.

Komandant 6. pješadijske brigade, brigadni general Radovan Ilić uvjeren je da je jedinica pripremljena za misiju u Avganistanu i da će uspješno biti izvršena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )