FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u maju je izvršeno ukupno 118 krivičnih djela, a nadležnim tužilaštvima podneseno je 116 izvještaja protiv 102 lica, saopšteno je danas iz ovog centra.

Prema riječima načelnika Centra Žarka Ćosića, od ovog broja je 26 lica povratnika u izvršenje krivičnih djela, od kojih su četiri maloljetnika. 

Iz oblasti opšteg kriminaliteta ukupno je izvršeno 91 krivično djelo, što je za 35 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. "Koeficijent ukupne rasvijetljenosti ovih krivičnih djela je oko 65 odsto", rekao je Ćosić na konfereciji za novinare u Bijeljini. 

On je dodao da je u maju, kada je riječ o krivičnim djelima zloupotrebe droga, otkriveno šest krivičnih djela i podnesena su četiri izvještaja protiv isto toliko lica. 

Kada je riječ o privrednom kriminalitetu, kaže Ćosić, otkriveno je 10 krivičnih djela za koje je nadležnim tužilaštvima podneseno devet izvještaja protiv 12 lica. 

Načelnik Sektora policije CJB-a Bijeljina Stjepan Terzić rekao je da je stanje javnog reda i mira u maju bilo zadovoljavajuće. 

"Evidentirana su 82 slučaja narušavanja javnog reda i mira, dok je u uporednom periodu prošle godine evidentirano 99 slučajeva, što je 17 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. Ukupno je evidentirano 97 izvršilaca prekršaja među kojima je 15 povratnika i dva maloljetnika", rekao je Terzić novinarima. 

On je dodao da u ovom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo pet i više lica. 

Inspektor za bezbjednost saobraćaja CJB-a Bijeljina Radenko Knežević rekao je da je u maju registrovano 137 saobraćajnih nezgoda, od kojih je jedna sa poginulim licem na području opštine Bratunac. 

"Evidentirano je i osam nezgoda u kojima je osam lica teško povrijeđeno, gdje bilježimo smanjenje u odnosu na maj prošle godine, a registrovano je i 36 saobraćajnih nezgoda u kojima su 53 lica lakše povrijeđena. Sa neznatnom materijalnom štetom zabilježene su 92 saobraćajne nezgode", rekao je Knežević. 

On je napomenuo da su i dalje lica starosne dobi od 21 do 30 godina u najvećem broju oni koji su izazvali saobraćajnu nezgodu. 

"Karakteristično je da je povećan broj saobraćajnih nezgoda koje su uzrokovali početnici, odnosno lica koja prvi put stiču pravo da upravljaju vozilom", rekao je Knežević. 

On je dadao da je povećan za 100 odsto i broj saobraćajnih nezgoda koja su izazvala lica koja su vozila u alkoholisanom stanju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )