FOTO: srna

BIJELJINA- U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je organizovana izložba radova polaznika slikarske radionice "Sfumato", te promovisana zbirka poezije "Drhtaj u koraku", autora Zdravka Kokanovića-Kokija.

Večerašnju izložbu slikarske radionice, koja predstavlja prvi presjek radova 28 polaznika, otvorio je gradski menadžer Bijeljine Miloš Stevanović. 

"Zadovoljstvo i sreća su posebni kad se u našem gradu organizuju ovakvi događaji, jer u posljednje vrijeme svi zajedno u Gradu radimo na tome da se dešavaju lijepe stvari, organizuju brojni kulturni događaji, kao ovaj koji je `povukao` veliki broj mladih ljudi u umjetnost", rekao je Stevanović. 

Prema njegovim riječima, ova izložba i slični događaji su korak produhovljenja naroda, kako bi se "vratili tamo gdje pripadamo - narodu koji razumije kulturu i umjetnost". 

Spomenko Đekić, apsolvent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, koji vodi slikarsku radionicu, rekao je da je radionica nastala kao pandan radionicama iz renesanse, časovi se održavaju dva puta sedmično, a večerašnja izložba je godišnji presjek radova polaznika i predstavlja izvjesnu nagradu za njih. 

Polaznici ove radionice su uzrasne dobi od šest i po godina do 53, odnosno svako ko gaji ljubav i ima afinitete ka slikarskoj umjetnosti može postati njen član. 

Zdravko Kokanović - Koki, koji je večeras predstavio svoju najnoviju zbirku poezije "Drhtaj u koraku", 18. po redu njegovo djelo, rekao je da motive i inspirciju pronalazi, uglavnom, u prirodi. 

"Preko tih motiva vežem slike u jednu cjelinu i povezujem je sa ljubavlju, sa životom, njegovim nastankom, ali i neumitnošću prolaznosti", rekao je Kokanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )