FOTO: null

Od realizovanih mjera na jačanju integriteta policijskih službenika kroz tehničko opremanje danas je medijima na lokaciji u Komitskoj ulici u Bijeljini promovisan rad laserskog radara “Ramer 10” za mjerenje brzine kretanja vozila.

Načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja Goran Amidžić rekao je novinarima da MUP Srpske nabavlja mjerne uređaje sa memorijom koja je potpuno zaštićena od neovlaštenog pristupa, mijenjanja, brisanja, kopiranja i bilo kakve zloupotrebe, a trenutno raspolaže sa jednim "dual radarom" i dva "ramera". 

On je dodao da ova savremena oprema evidentira sva vozila koja prekrše brzinu, ali i druge prekršaje, kao što su neregistrovano vozilo, nepropisno preticanje ili prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu. 

Amidžić kaže da su postignuti rezultati izuzetno dobri. 

"Dual radar" je od početka godine detektovao prolazak više do 194.000 vozila i evidentirao preko 19.000 prekršaja, a uređaji "ramer" koji se koristi od aprila, do danas su evidentirali 18.559 prekršaja, od čega samo u julu na području Bijeljine i Zvornika 7.400 prekršaja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )