FOTO: null

Pazite dobro šta radite u hotelu, jer osoblje sve vidi i pamti.

Anonimno hotelsko osoblje otkrilo je osam tajni koje nikad ne bi rekli svojim klijentima. Radnici hotela otvorili su duše na Quori i Redditu, gde su ujedno objasnili i kako izvući ono najbolje iz hotela. 

1. Smrtni slučajevi 

Među najčešće spominjanim tajnama je broj ljudi koji su preminuli u hotelskim sobama. Jedan korisnik koji je tokom studenstkih praznika radio u hotelu, prisetio se kako se jedan gost obesio u sobi i kako ga je pronašla čistačica. 

"Stigla je policija koja je sa sobom povela određene ljude, te su posao obavili tako dobro da niko od drugih gostiju nije imao pojma šta se dogodilo. A nije objavljeno čak ni u lokalnim vestima." 

Hoteli paze da ovakve informacije ne procure u javnost, kako bi se zaštitili od lošeg publiciteta. 

2. Slavne osobe 

Postoji velika šansa da ste (ako često putujete), odseli u istom hotelu kao i neka velika zvezda. "Ako ste gost, osim ako slučajno ne vidite poznatu osobu, nećete imati pojma da je on u hotelu kad i vi", izjavila je radnica jednog hotela. 

3. Veze i afere 

Osoblje obično tačno zna ko je od gostiju tamo zbog afere. 

"Da, znamo vas prepoznati. I nimalo nas ne zanimate", napisala je jedna komentatorka i dodala: "A ako dođete sa mužem ili suprugom, možemo odrediti gotovo iste sekunde kad zakoračite u hotel, ko od vas donosi odluke u vezi." 

4. Policija 

Gotovo svi hoteli - dobri i loši - čvrsto su povezani s lokalnom policijom. To nema nikakve veze s gostima, objašnjava osoblje, nego jednostavno "tamo gde se okuplja više ljudi, neminovno ima i problema". 

Dodaju i da su policajci obično zadovoljni interpretacijama događaja koje im pruža osoblje, jer "zaposleni, prilično dobro znaju kad treba pozvati policiju da se uključi". 

5. Čistoća 

Gotovo svi upozoravaju da nikad, nipošto ne dirate prekrivače, dušeke ili daljinske upravljače u hotelskim sobama. Njih, naime, nikad ne peru! 

Osoblje takođe upozorava klijente da ne koriste čaše na umovaonicima (njih ne peru temeljno), te upozoravaju ljude da bolje da ne gledaju ispod kreveta ili na druga teško dostupna mesta, jer se ni ona ne čiste. 

"Stavite peškire ili krpe na stolce ili dvosed, jer MNOGI na njih sedaju goli. To je užasno, ali često vidimo smeđi trag na stolici, a o tome niko ne razmišlja", napisao je jedan korisnik Reddita. 

6. Otkazivanje 

Ako želite otkazati u poslednji tren, ali ne želite izgubiti novac, nazovite hotel i pomerite rezervaciju na nekoliko dana kasnije. Pričekajte nekoliko sati i zatim ih ponovno nazovite i otkažite rezervaciju. 

"Naknada za otkazivanje će vas zaobići, jer će sad postojati novo vreme otkazivanja, s novim datumom", savetuje jedan član osoblja. 

7. Rezervacija 

Nikad nemojte rezervisati sobu preko posrednika. Često je najjeftinija opcija da sami dođete na mesto zločina, a to pogotovo zavisi od doba dana kad stižete (kasnije je bolje), iako je jeftino i ako direktno rezervišete sobu sami. 

8. Gratis stvari 

Budite pristojni prema osoblju, posebno vrataru... 

"...Jer vam mogu dati besplatne flašice s vodom, tampone, kartice za parking, turneju po hotelu, prevesti vas ako je reč o kratkoj relaciji, rezervisati nešto, organizovati hemijsko čišćenje, pa čak vam i pomoći da dobijete bolju sobu - ako me samo lepo zamolite. No to niko ne radi jer svi misle da sam ja samo vratar", napisao je jedan iskusni vratar na Redditu, prenosi britanski Independent.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )