FOTO: null

Zvaničnici ovog muzeja u gradiću Larkenu na konferenciji za medije saopštili su da su "izuzetno bijesni i razočarani".

Holandija je jedna od zemalja u Evropi koja je naredila zatvaranje svih kulturnih ustanova zbog pandemije korona virusa, i prva u kojoj su lopovi iskoristili takvu situaciju.

U noći između 29. i 30. marta iz muzeja Singer Laren ukradena je slika čuvenog holandskog umjetnika Vinsenta van Goga, a zvaničnici ovog muzeja u gradiću Larkenu na konferenciji za medije saopštili su da su "izuzetno bijesni i razočarani" zbog toga što se desilo."Ovo je stvarno užasno, posebno u ovim vremenima...", rekao je direktor muzeja Jan Rudolf de Lorm.

Nezvanično se saznaje da je u pitanju umjetničko djelo "De Lentetuin" (Bašta u proljeće) iz 1884. godine koje je u "Singer Larenu" bilo na pozajmici iz muzeja u Groningenu.

Van Gogh painting Spring Garden stolen from Dutch museum ...

Policija je saopštila da se provala u muzej desila oko 3 ujutru, a da su detektivi čitav dan proveli na rasvjetljavanju događaja, međutim nisu uspjeli da saznaju ništa. Ovo nije prvi put da je opljačkan muzej u Larenu pošto je 2007. ukradeno čak sedam vrijednih statua.


 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )