FOTO: null

Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca FIS Vitez, koji je 10. avgusta na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza pronađen sa ranom u predjelu glave, boljeg je zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, on je pronađen nedaleko od svog automobila, a pored njega su pronađeni pištolj i oproštajno pismo. Gudelj je bio u izuzetno teškom stanju i strahovalo se za njegov život. No, osam dana nakon teške operacije probudio se iz kome i od tada se polako oporavlja.

"Pacijent je stabilan, komunikativan i njegovo zdravstveno stanje se poboljšava iz dana u dan", kazala je Muamera Šehić, portparol UKCS.

Trenutno, Gudelj svoj oporavak nastavlja uz fizikalne terapije, a s obzirom na njegov napredak uskoro bi mogao i izaći iz bolnice te otići na kućno liječenje.

S druge strane, istraga Tužilaštva Srednjobosanskog kantona se u ovom slučaju nastavlja. Trenutno postupajući tužilac u ovom slučaju očekuje odgovor UKC u Sarajevu od kojeg je zatražio, ukoliko to zdravstveno stanje Gudelja dozvoljava, da sa njim obavi razgovor.

Po svemu sudeći, odnosno po dosadašnjem toku istrage, sve upućuje na to da je Gudelj pokušao počiniti samoubistvo. Naime, tužilac koji je vodio istragu u ovom slučaju dobio je i nalaz parafinske rukavice koja je izuzeta od Gudelja.

"Prema tom nalazu potvrđeno je da je Gudelj pucao iz pištolja te su tragovi barutnih čestica pronađeni na njegovim rukama, i to na dlanovima i šakama", kazao je tužilac Dragan Popović.

Zbog čega je tačno Pero Gudelj odlučio da digne ruku na sebe za sada zna samo on. No, tužilac se nada da će razgovor sa Gudeljom razjasniti cijeli slučaj.

O ovom biznismenu i motivima zbog kojih je odlučio da digne ruku na sebe postoji nekoliko različitih priča. Prema jednoj verziji događaja, Gudelj se na ovaj korak odlučio zbog bračnog brodoloma odnosno razvoda od njegove supruge Snežane. S druge strane, neki su tvrdili da Gudelj više nije mogao izdržati pritisak koji su reketaši vršili na njega.

Takođe, mnogo se govorilo i o njegovom oproštajnom pismu i onome šta u njemu piše. Iako su mnogi spekulisali da se radilo o njegovom testamentu, Faktor.ba otkriva šta je zapravo Gudelj napisao u svojim oproštajnim pismima. Naime, jedno pismo je pronađeno u neposrednoj blizini mjesta na kojem se pokušao ubiti dok je drugo bilo u porodičnoj kući.

Ranije su mediji navodili da je Gudelj uz svoje oproštajno pismo ostavio i testament u kojem je raspodijelio svoju imovinu. Međutim, Faktor.ba doznaje da to nije tačno, te da je ovaj uspješni biznismen na tom komadu papira napisao da želi da ga sahrane u mjestu gdje je rođen, te da na njegovom nadgrobnom spomeniku stoje stihovi njegove pjesme "Sjećat će se Lašvanska dolina Pere svoga, FIS-a i harmonike".

Ostavio je on u tom pismu i uputstva za svoju suprugu i djecu i to kako da se ponašaju, ali i molbu svojoj supruzi Snežani da se vrati djeci. Iz pisma, kako saznaje Faktor.ba od izvora bliskog istrazi u ovom slučaju, nervno rastrojstvo Gudelja neposredno prije pokušaja samoubistva bilo je i više nego očigledno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )