FOTO: null

Da brak za mnoge parove u RS više nije trajna institucija, najbolje potvrđuje podatak da je povećan broj razvoda, pogotovo među mlađim supružnicima.

U Bijeljini je lani bilo 120 zahtjeva za razvod braka. 

- Od ukupnog broja zahtjeva samo njih pet završeno je pomirenjem supružnika. U čak 30 odsto slučajeva podnosilac zahtjeva za razvod braka su žene - rekli su u bijeljinskom Centru za socijalni rad.

Referent porodično-pravne zaštite Centra za socijalni rad Prijedor Branka Zdjelar istakla je da je lani podneseno 80 zahtjeva za mirenje bračnih supružnika, ali nije uspjelo zbog teško i trajno poremećenih odnosa.

Prema njenim riječima, broj razvoda braka godinama raste.

U Ugljeviku je lani zabilježeno 10 pokušaja mirenja supružnika, od kojih je samo jedan završen pomirenjem. U ugljevičkom Centru za socijalni rad su kazali da je uglavnom riječ o mlađim bračnim parovima koji se unaprijed dogovore da žele razvod. 

- Vrlo je interesantno da je zakonom regulisano da muž ne može podnijeti zahtjev za razvod braka dok je žena trudna i dok dijete ne napuni godinu, a imamo već dva slučaja da su majke podnosioci zahtjeva za rastavu prije nego što je dijete napunilo godinu - rekla je socijalni ranik Biljana Božić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )