FOTO: null

Danas su u sportskoj dvorani Gimnazije ,,Filip Višnjić,, otvorene pete BH Telecom Sportske igre mladih.

Igre mladih su po četvrti put posjetile Bijeljinu, a djevojčice i dječaci su iz ovog semberskog grada, kao i djeca iz Zvornika, Brčkog, Tuzle, Obudovaca i Janje, imali priliku u potpunosti besplatno takmičiti se u malom fudbalu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci i šahu, u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi. 

Tradicionalno, Igre su počele izvođenjem početnog udarca na Coca Cola CUP-u, takmičenju u malom fudbalu za djevojčice  i dječake u starosnoj kategoriji 2000. godište i mlađi. Početni udarac je izveo gospodin Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine: "BH Telecom Sportske igre mladih BiH postoje pet godina, a u Bijeljini se održavaju četvrtu godinu. Grad Bijeljina je u svakom pogledu podržao ovaj projekat a podržavat ćemo ga i u narednim godinama. Ovo je jako bitan projekat za svu djecu."

Sjajne utakmice su odigrane u svim kategorijama, a oni najbolji su osigurali mjesto za sebe i svoju ekipu na finalnom takmičenju u Sarajevu koje će biti organizirano od 18. do 23. augusta.

"Sarajevo će i ove godine ugostiti radosna lica mališana, pobjednike regionalnih takmičenja iz 28 bh. gradova. Djevojčice i dječaci će tokom pet dana imati cjelodnevni boravak. Nakon druženja u Sarajevu najbolji putuju u Split na druženje s vršnjacima iz drugih država na Međunarodnofinale.", rekla je Naida Pekmezović, PR Sportskih igara mladih.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )