FOTO: Srpska Info

Bijeljinski privrednici, Spasoje Albijanić i Drago Mirković, u proteklim decenijama dali su veliki doprinos razvoju Semberije. Njihova djela ostaju budućim generacijama i treba da posluže kao primjer mnogima, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićio Mićić na prijemu koji je organizovao za njih.

Rođeni Hercegovac, koji radi i živi u Semberiji, Spasoje Albijanić finansirao je izgradnju Spomen-muzeja, posvećenog više od 6000 žrtva ustaškog pokolja u Starom Brodu i Miloševićama koji se dogodio u proljeće 1942. godine. Iako zavičajno nije vezan za ovo područje, ganula ga je istina o stradanju srpskog naroda ovog kraja.

– Ovo spomen znamenje ostaće budućim generacijama na pomen i nauk, da se ne zaboravi šta se dogodilo stradalnom srpskog narodu u 20-om vijeku.  Da bi se iz toga izvukla pouka i da se takav zločin nikada više ne dogodi – rekao je Albijanić

Semberci ne zaboravljaju ni dobra djela uspješnog privrednika Drage Mirkovića, koji je izbjegao 1992. godine iz Tuzle u Bijeljinu.

Njegova kamenorezačka firma pomogla je mnogim porodicama poginulih boraca VRS.
– Izgadili smo besplatno više od 500 spomenika porodicama poginulih boraca. I danas pomažemo svima koji nisu riješili to teško i bolno pitanje – istakao je Mirković.

Njihova dobročiniteljska djela pamtiće i buduće generacije Semberaca, naglasio je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić.

– Ponosni smo što su Albijanić i Mirković naši sugrađani. Njihov patriotizam i dobročinstvo treba da posluže za primjer drugima – poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Svi koji mogu da doprinesu poboljšanju uslova života na ovim prostorima, treba da to i učine. Cilj lokalne zajednice je unaprijeđenje privrednog ambijenta kako bi se zadržali mladi ljudi na ovim prostorima. Svaka pomoć je dragocjena, poručeno je sa prijema.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )