FOTO: null

Prethodnog vikenda u sali bijeljinske Gimnazije održano je Prvo državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u taekwondou

27. decembra Bijeljina je bila domaćin Prvenstva BiH u taekwon-dou, u kome je nastupilo 13 klubova sa 210 takmičara. Organizacija takmičenja povjerena je taekwon-do klubu "Falcon".

Pored uspješne organizacije takmičenja domaćini su ostvarili i značajne sportske rezultate osvojivši 32 medalje: 10 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih. U ekipnim borbama postignuti su sledeći rezultati:

- Ekipno borbe kadeti 3. mjesto

- Ekipno borbe juniorke 3. mjesto

- Ekipno borbe seniori 3. mjesto

"Velika mi je čast što sam bio u prilici da organizujem jedno ovakvo takmičenje. Meni kao mladom treneru i mom klubu, koji postoji tek dvije godine, dat je zadatak da organizuje Prvo državno prvenstvo Bosne i Hercegovine. Veoma sam zadovoljan ishodom jer je sve prošlo u najboljem redu. Što se tiče uspijeha našeg kluba "Falcon", imamo 10 prvaka Bosne i Hercegovine. Moram da izdvojim Dušana Čabrila koji se vratio nakon 7 godina u ring i dokazao da mu još niko nije ravan. Zatim Milana Milića i Isidoru Šoju koji su titulu najboljih boraca u svojim kategorijama u Republici Srpskoj opravdali i na nivou BiH. Zlatne medalje osvojili su još: Filip Pivašević, Veljko Simić, Milan Bogunović, Ivan Surtov, Marko Panić, Tijana Vukolić i Maja Mitrović", rekao je prvi trener kluba taekwon-do "Falcon" Marko Milić.

U generalnom plasmanu Prvenstva prva je bila ekipa "Srpski Soko" iz Zvornika, drugi je taekwon-do klub "Prnjavor" iz Prnjavora, treće mjesto je osvojila ekipa iz Doboja a na četvrtoj poziciji je domaćin takmičenja, "Falcon" iz Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )