FOTO: null

Cijena odlaganja komunalnog otpada u Bijeljini iznosi oko 40 maraka po toni, što je tvrde u bijeljinskom preduzeću „Komunalac“ najviša cijena u odnosu na okruženje.

Poređenja radi, za istu količinu u najvećem gradu Srpske komunalna preduzeća plaćaju oko 32 marke. Prema riječima direktora bijeljinskog preduzeća „Komunalac“ zbog toga ovo preduzeće trpi ogromnu štetu.

Sa druge strane u preduzeću „Eko-dep“, koje gazduje Regionalnom sanitarnom deponijom u Brijesnici kod Bijeljine, odbacuju tvrdnje da je cijena deponovonja otpada previsoka. Dragiša Marjanović, direktor ovog preduzeća smatra da su to proizvoljne ocjene.

I jedni i drugi slažu se u ocjeni da se na bijeljinskoj deponiji odlaže svega 60 odsto od projektovanih količina smeća. Postavlja se pitanje gdje završava ostatak smeća.

Zajednički problem očito predstavlja nesavjesno ponašanje pojedinaca, koji otpad odlažu na nepropisnim mjestima i tako stvaraju divlje deponije. Prema podacima bijeljinskog preduzeća „Komunalac“ u Semberiji 13 odsto građana ne plaća usluge odvoza smeća. Nesavjesnim licima počeli su da šalju i tužbe. Sa druge strane, u „Eko-depu“ ne mogu da prikupe projektovane količine otpada, tako da niko ne može da potvrdi gdje završi oko 40.000 tona smeća .

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )