FOTO: RTVTK

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji sa policijskim službenicima MUP Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Skuter 2" koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Organizovani kriminal”, a u vezi sa krivičnim djelom “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”.

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duhana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija “Skuter 2“ realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe privedena su u prostorije SIPA i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )