FOTO: InfoBijeljina.com

Virusom korona u Bijeljini je trenutno zaražena 61 odrasla osoba i troje djece školskog uzrasta, rekla je direktor Doma zdravlja Danijela Đukin.

Ona je rekla da nema porasta broja zaraženih među djecom školskog uzrasta, od kojih je četvoro izašlo iz nadzora, ali je apelovala na građane da budu odgovorni i primjenjuju mjere lične zaštite.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, prisutan je blagi porast zaražavanja stanovništva, a pod nadzorom je 159 lica.

Đukinova je na konferenciji za novinare u Domu zdravlja govorila o besplatnim preventivnim pregledima stanovništva koji se organizuju u ambulantama ove zdravstvene ustanove i podrazumijevaju kontrolu šećera u krvi, holesterola, mjerenje krvnog pritiska i savjete porodičnog ljekara, kao i ginekološke preglede, uz obavezno uzimanje Papa nalaza.

"Vršimo i mamografske preglede, a sve sa ciljem da podignemo svijest stanovništva o značaju prevencije", rekla je Đukinova.

Ona je navela da je odziv građana veliki i najavila da će se besplatni preventivni pregledi vršiti sve dok svi zainteresovani građani ne budu pregledani, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne.

"Danas se vrše pregledi u Donjem Dragaljevcu, slijede Suvo Polje, Gornje Crnjelovo, Donji Dragaljevac i Donje Crnjelovo, a u subotu su mamografski pregledi u Domu zdravlja", rekla je Đukinova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )