FOTO: null

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju.

Jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog pravca entitetska granica /Otoka/-Novi Grad jedan, na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, gdje je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na magistralnom putu prema graničnom prelazu Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa.

Zbog izgradnje obilaznice i na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež-Stari Ugljevik i na regionalnom pravcu Ugljevik-Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, lokalitet Klakar Donji dva, zbog deminiranja terena aktivne su privremene obustave saobraćaja od 8.30 časova do 15.00 časova, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

U toku je izgradnja saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva - Razboj, u mjestu Dragalovci. Režim potpune obustave saobraćaja traje najviše 45 minuta, a biće aktivan u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona i koja su viša od 3,5 metra.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se u dužini od četiri kilometra odvija desnom kolovoznom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )