FOTO: null

Savjet ministara Bosne i Hercegovine proglasilo je danas Dan žalosti zbog ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Rajlovac u srijedu oko 19.40 sati Enes Omeragić (1981.) ubio je dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH. Nakon toga, Omeragić je otvorio vatru na autobus GRAS-a u kojem su od krhotina stakla povrijeđene tri osobe. Omeragić je potom pobjegao u porodičnu kuću u kojoj je izvršio samoubistvo oko 22.10 sati.

Perica Stanić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Sipa za portal "Nezavisnih" kazao je da na slučaj ubistva dvojice mladića, pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu još uvijek nije stavljena tačka.

„Iako je ubica izvršio samoubistvo naš zadatak nije završen. Aktivnosti na rasvjetljavanju svih detalja na tom slučaju još uvijek su u toku. Aktivno radimo na tome. Pokušavamo saznati sa kime je ubica imao kontakte, sa kime je povezan, da li ga je neko finansirao ili na neki drugi način potaknuo na izvršavanje ovog svirepog ubistva“, naglasio je Stanić.

Dodaje da pripadnici Sipe sve aktivnosti obavljaju pod nadzorom Državnog tužilaštva. „Radimo sve što možemo, sve što je u našoj moći kako bi stepen bezbjednosti naših sugrađana podigli na najviši mogući nivo. Međutim, o detaljima istrage ne možemo govoriti kako je ne bi ugrozili“, naglasio je Stanić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )