FOTO: null

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina spoveli su akciju po kodnim nazivom “kamata”. U sklopu ove akcije slobode su lišena tri lica sa inicijalima D.L., V.S. i Ž.Ž., svi nastanjeni u Bijeljini, a isti se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih dj

Naime, prijavljena lica su licu iz Bijeljine dala određenu količinu novca na zajam gdje su koristivši njegovo teško stanje, nedovoljno iskustvo i lakomislenost za sebe ugovorili nesrazmjernu imovinsku korist, a njemu upućivali ozbiljne pretnje po život i tijelo, kojom prilikom su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 38.720 KM. 

Na osnovu naredbe za pretresanje izdate od strane Osnovnog suda u Bijeljini izvršeno je pretresanje prostorija koje koriste navedena lica. 

Prilikom pretresanja pronađen je i privremeno oduzet određeni broj materijalnih dokaza (ugovori o zajmu, mobilni telefoni, kao i putnički automobil), a koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iznuda i zelenaštvo. 

Od strane policijskih službenika lica su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima iznuda, zelenaštvo i nedozvoljena trgovina predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )