FOTO: null

Devet osoba je uhapšeno i privedeno u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona radi kriminalističke obrade nakon što je policija pretresla 11 lokacija na području opština Gradačac, Srebrenik, Gračanica, Doboj Istok i L

U pretresima kuća, stanova, pomoćnih objekata i vozila pronađeni su neutvrđena količina droge, oružja, municije, novac, mobilni telefoni, SIM kartice i veća količina tehničkih alata za koje se pretpostavlja da potiču iz teških krađa na području opštine Srebrenik.

Pretresi su izvršeni jutros u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom i Kantonalinm sudomu, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su od februara do 14. jula izvršili veći broj pretresa na području Kantona i uhapsili 35 osoba.

Nakon dokumentovanja, Tužilaštvu Tuzlanskog kantona proslijeđeno je 30 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, dok je za dva lica određen jednomjesečni pritvor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )