FOTO: null

Ugrožen život predsednika VSTS BiH i trojici tužilaca iz Republike Srpske. Na službeni imejl stigla preksinoć identična poruka: "Bićeš ubijen!". Prijeteća poruka poslata preko servera iz Kalifornije

Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija i trojica tužilaca iz Banjaluke dobila su preksinoć prijeteći imejl sa identičnom porukom: "Bićeš ubijen!"

Tegeltija je potvrdio za "Novosti" da je dobio prijetnju, ali dodao da ima povjerenje da će svi obavješteni organi profesionalno i odgovorno odraditi svoj posao, i da u interesu istrage ne može reći ništa više od onoga što je saopšteno.

- Sve prijetnje doživljavam ozbiljno, ali se nisam uplašio. Strah nije dio mog bića, ali oprez postoji. Nije čovjeku svejedno kada dobije takvu vrstu prijetnji - izjavio je Tegeltija.

Pored Tegeltije prijetnje su upućene glavnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Želimiru Lepiru, njegovom zamjeniku Zoranu Bulatoviću, te tužiocu OJT Banjaluka Željku Blažiću.

- Sve tri poruke poslate su imejlom na službene imejl adrese tužilaca na domenu "pravosuđe.ba". Prvo je oko pola sata iza ponoći Tegeltija primio prijeteću poruku, da bi preko njihovog mejla istu poruku dobila trojica tužilaca - pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da prvi rezultati istrage ukazuju na to da je preteća poruka poslata preko servera registrovanog u Kaliforniji.

- Poruke su poslate sa adrese koja nema neko značenje i pretpostavljamo da je taj imejl i napravljen isključivo da bi se preko njega uputila pretnja - kaže izvor blizak istrazi.

U OJT Banjaluka potvrdili su da su prijetnje prijavljene MUP RS. Istragu je preuzela Uprava za organizovani i teški kriminalitet, koja će pokušati da identifikuje pošiljaoca prijetećih poruka i utvrdi eventualni motiv. O prijetnji su obavješteni i Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

I RANIJE BILO PRITISAKA

Milan Tegeltija je naveo da je i ranije bilo određenih prijetnji koje su bile vezane za neke aktuelne događaje, ali da je ovo prvi put da je ovakva prijetnja došla bez nekog aktuelnog događaja koji se dešava u VSTS.

- Ova prijetnja došla je kao grom iz vedra neba i to je nešto što je čini specifičnom - rekao je Tegeltija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )