FOTO: Nezavisne

ISTANBUL - Pojačavajući mjere protiv drugog talasa pandemije COVID-19, Turska je u ponedjeljak uvela nova ograničenja, uključujući policijski sat za radne dane i vikend.

"Policijski sat primjenjivaće se svakog radnog dana od 21:00 sat naveče do 5:00 sati ujutro", rekao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari, prenosi Anadolija.

Kazao je da će, takođe, biti uveden policijski sat za vikend, od petka od 21:00 sat do 5:00 sati u ponedjeljak.

Erdoan je rekao da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prevoza.

Turski predsjednik je izjavio da će restorani raditi samo uz dostavu.

Erdoan je rekao da će nova ograničenja stupiti na snagu od utorka, 1. decembra, a od njih su izuzeti sektori proizvodnje i sanbdijevanja.

Turska je 20. novembra najavila djelimični policijski sat za vikend od 20:00 sati naveče do 10:00 sati ujutro i druga ograničenja širom zemlje koja pomažu u zaustavljanju širenja virusa.

Kako je drugi talasa virusa počeo ove jeseni, zemlje širom svijeta ponovno su uvele ograničenja u interesu javnog zdravlja.

U Turskoj se već osam dana bilježi rekordan broj umrlih, sa 188 smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata, saopštilo je Ministarstvo zdravstva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )