FOTO: infobijeljina

Tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Jasmina Seferovića (21), njegovog oca Ljube (35), i Almase S. (38) zbog slučaja trgovine maloljetnicom koja je zatečena kako prosi u Banjaluci.

Jasmin se tereti za trgovinu djecom, i vanbračnu zajednicu sa djetetom. Za to je optužena i majka maloletnice Almasa S., dok se Ljubo tereti za pomaganje u tom krivičnom djelu.

U optužnici se navodi da je Jasmin tokom 2018. godine preko "Fejsbuka" kontaktirao sa tada 15-godišnjom L. S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banjaluku, kako bi s njom zasnovao vanbračnu zajednicu. Bez znanja majke, L. S. je otputovala u Banjaluku i ispostaviće se da joj je to zagorčalo život.

- Živjela je s Jasminom u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović. Jasmin je L. S. ubrzo prisilio da prosi - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je prosila ispred tržnih centara u Banjaluci i Sarajevu. Isprošeni novac morala je davati Jasminu, a kada ne uspije da prikupi dovoljno novca on bi je tukao.

- Primoravao ju je da prosi čak i kada je ostala trudna, ali i nakon što je u oktobru 2019. rodila kćerku. To je trajalo do 20. februara kada je policija oboje zatekla kako prose na parkingu u Banjaluci - navodi se u optužnici.

Inače, Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija optuženi su za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić iz Sarajeva. Taj slučaj je u javnosti izazvao brojne kontroverze. Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu obojica su u dva navrata oslobođena optužbe, ali presuda nije pravosnažna i čeka se odluka Vrhovnog suda Federacije BiH.


Devojka nakon toga predata Centru za socijalni rad u Banjaluci i zajedno s bebom je smeštena u sigurnu kuću.

Prema optužnici Ljubo Seferović je kontaktirao s majkom Almasom S. i ponudio joj novac kako bi dala pristanak za vanbračnu zajednicu njegovog sina Jasmina i njene ćerke L. S.

- Almasa je to prihvatila, iako je bila svesna činjenice da njena ćerka nema navršenih 16 godina i da je socijalno i emotivno nezrela. Ljubo joj je 3. decembra 2018. preko "Vestern juniona" isplatio 1.900 KM, čime je ona iz koristoljublja omogućila nedozvoljenu vanbračnu zajednicu između Jasmina i njene kćerke - navodi se u optužnici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )