FOTO: pixabay

Kada se živa u termometru popne visoko, onda nam pored svakodnevnih aktivnosti toplota remeti i san.

Pravo ljeto nam je konačno tu, a sa njim i vrtoglavo visoke temperature koje nas tokom dana usporavaju, a noću otežavaju spavanje. Visoka temperatura može da bude podnošljiva ukoliko ste napolju i nalazite se na plaži ili pored bazena, ali ne i kada treba da se naspavate.

Zaspati u sobi koja je pretopla, sa velikom vlažnosti vazduha i u znojavoj pidžami može da izgleda kao nemogući zadatak. Borba sa toplotom može da bude bez kraja, ali na svu sreću imamo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći.

Ohladite sobu

Uradite sve što možete da spriječite zagrijavanje sobe u kojoj ćete da spavate prije nego odete na počinak. Ovo morate da radite tokom dana i to uz pomoć zavesa tamnijih boja i držite obavezno prozore zatvorene. Noću otvorite prozore samo ako je napolju hladnije. Koristite ventilator kako biste ohladili sobu i stavite posudu sa ledom ispred njega.

Ohladite tijelo prije spavanja

Istuširajte se hladnijom vodom prije spavanja. Koristite sprej sa hladnom vodom da se osvježite.

Izaberite odgovarajuću pidžamu i posteljinu

Birajte pidžamu od što tanjeg materijala kako biste se osjećali prijatnije tokom ljetnjih vrućina, ili nemojte da nosite uopšte pidžamu. Za posteljinu birajte materijale koji će upiti znoj sa vašeg tijela. Pamučna posteljina i pidžama će omogućiti vašoj koži da diše i osigurati da se znoj upije u tkaninu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )