FOTO: pixabay

BIJELJINA - Društvo psihologa Republike Srpske - Podružnica za Semberiju i Majevicu organizuje večeras u Bijeljini tribinu o roditeljstvu u dobu mobilnih telefona i društvenih mreža.

Na tribini "Biti roditelj u vrijeme mobilnih telefona i društvenih mreža - Šta raditi?" govoriće psihoterapeut Slađana Cvjetković, logoped Melita Marković i psiholog Dubravka Lukač.

Biće riječi o uticaju ekrana na razvoj djeteta u predškolskoj dobi, hiperstimulaciji, kada je vrijeme za prvi mobilni telefon, povezanosti upotrebe mobilnih telefona i intenzivnog boravka na društvenim mrežama sa osjećanjem usamljenosti, anksioznosti i depresije kod djece i adolescenata, kao i o drugim pitanjima.

Phone, Photo, Photography, Mobile

"Mnogo je pitanja kod roditelja, a istraživanja i životne situacije ukazuju na rizike pretjerane upotrebe mobilnih telefona", naglasili su iz Podružnice za Semberiju i Majevicu.

Tribina će biti održana u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u 18.00 časova, a ulaz je slobodan. Izjave su planirane u 17.45 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )