FOTO: pixabay

Doručak bi trebalo da bude vaš najzdraviji obrok, te bi trebalo da osmislite jelo koje će vam pružiti dovoljno hranljivih materija, vitamina i minerala koji će okrepiti vaše tijelo i dati vam energiju. Upravo zbog toga riješili smo da vam otkrijemo tri najgore vrste doručka koje bi trebalo da izbjegavate.

1. Voćni napici 

Iako vas se može učiniti da voćni smuti i jogurt idealan obrok za početak dana istina je malo drugačija. Baš poput sokova, kupovni jogurti i smuti napici uglavnom sadrže ogromnu dozu šećera, kao i aditiva. Tačno je da će vas osvježiti i dati trenutno energiju, ali će vam je brzo i oduzeti. 

Umjesto jogurta i smutija savjetujemo da izaberete sirovo voće koje možete jesti zajedno sa žitaricama. Ovo je odličan izbor jela i za osobe koje su na dijetetskom režimu ishrane jer ćete snabdjeti svoj organizam biljnim vlaknima. 

2. Peciva 

Pecivo je uobičajan izbor za doručak. I koliko god nam se činilo kao jednostavno rješenje koje će nas zasititi na početku dana, imajte u vidu da nije najzdravije. Naime, većina pekarskih proizvoda sadrže ogromnu količinu aditiva, soli i šećera. Osim toga, ona su veoma siromašna nutritivnim vrijednostima koje su važne za normalno funkcionisanje organizma. 

Ako volite pecivo, onda je najbolje da ga zamijenite onim koje je napravljeno od integralnih žitarica. 

3. "Zidarski" doručak 

Masna, teška i kalorična hrana nikako nije na spisku najzdravijih doručaka, te savjetujemo da što prije iz ishrane izbacite jaja sa slaninom, bijeli hljeb ili salame u sendviču. 

Zidarski doručak mogu samo sebi da dozvole ljudi koji rade teške fizičke poslove, jer će kod drugih velike količine masti završiti u obliku masnog tkiva. Osim toga, vaš organizam neće dobiti potrebne vitamine i minerale.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )