FOTO: InfoBijeljina

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj epidemiološka situacija pod kontrolom i da je trenutno oko 90 učenika i nastavnika u izolaciji zbog pozitivnog testa na virus korona.

Trivićeva je rekla da je od početka školske godine do danas bilo oko 200 učenika i nastavnika koji su zaraženi virusom korona od ukupno 135.000 učenika i 15.000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

- Ni u jednom pozitivnom slučaju virusa korona izvor nije bila školska ustanova, nego je utvrđeno da je to bila lokalna zajednica ili okruženje gdje učenici i nastavnici borave tokom dana - rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da to ukazuje na odgovornost koju građani imaju kao pojedinci, te pozvala stanovništvo da se pridržava preporučenih epidemioloških mjera kako bi se broj zaraženih učenika i nastavnika sveo na minimum.

Trivićeva je rekla da je kontrola utvrdila da se rukovodstvo osnovnih i srednjih škola pridržava svih preventivnih mjera s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )