FOTO: null

Košarkaši Radnika zabilježili su treći poraz u 22. kolu Prve lige Republike Srpske, a bodove iz Bijeljine odnijela je ekipa KK Bratunac. Dva kola prije plej ofa Radnik još uvijek drži prvu poziciju na tabeli, dok su Bratunčani i dalje u igri za doigravanj

Utakmicu pred malobrojnom bijeljinskom publikom bolje su otvorili domaći igrači, brzo se odlijepili od protivnika i napravili prvu osjetnu rezultatsku razliku od 6 poena pri rezuultatu 9-3. Igrali su dopadljivo košarkaši Radnika u tim trenucima, a gosti su odgovarali jedino preko raspoloženih Pavlovića i Kovačevića. Pomenuti dvojac kao da je svojom igrom dao krila svojim saigračima, pa Bratunac vrlo brzo mijenja stanje stvari na terenu i preokreće rezultat, te serijom od 8-0 dolazi do značajne prednosti u završnici prve četvrtine. Ipak, trojkom Živanovića u posljednjem napadu, Radnik smanjuje zaostatak na prihvatljivih tri poena poslije prvog perioda igre.

Gosti bolje otvaraju i drugu četvrtinu, ponovo odlaze na šest poena razlike, najviše zahvaljujući vodećem tandemu, Kovačević-Pavlović i dobrom ofanzivnom skoku. U tim minutima Radnik nije mogao ništa da pogodi pa je trener domaćih morao da reaguje i izmjenama, i, ispostaviće se pravovremenim tajmautom uspio da trgne svoju ekipu, nedovoljno za vođstvo, ali dovoljno za jedan poen zaostatka na poluvremenu, 36-37.

Sav svoj kvalitet igrači Radnika pokazuju početkom drugog poluvremena. U prvih pet minuta trećeg perioda igre na terenu kao da je postojala samo jedna ekipa. Domaći su, uz efikasan napad igrali takvu odbranu da u tim minutima gostima nisu dozvolili nijedan poen. Brzo je Radnik napravio dvocifrenu razliku, ali poslije blagog pada tempa ta razlika je svedena na, za goste još uvijek aktivnih devet poena zaostatka. U odlučujući period ušlo se s rezultatom 55-47 za domaće.

Četvrta dionica donijela je nešto što je malo ko očekivao. Neshvatljiv pad u igri domaćih, što gosti izuzetno koriste, zasipaju koš rivala i u prvom dijelu posljednjeg perioda prave seriju 16-3, dolaze do prednosti koju ne ispuštaju do kraja meča. Ponovo je lokomotiva gostiju bio iskusni Kovačevič, koji je samo u posljednjih deset minuta postigao trinaest poena. Domaći su ličili na raštomovani orkestar, nisu imali rješenje za, u pojednim trenucima fanatičnu odbranu Bratunčana, a posljednji trzaj imali su na dva minuta do kraja kada su uspjeli smanjiti prednost gostiju na dva poena, ali dalje nisu mogli. Promašena slobodna bacanja i par otvorenih šuteva, dali su gostima prostor i za egzibicije na samom kraju meča čiji je konačan rezultat bio 66-73 za KK Bratunac.

Najbolji pojedinac meča bio je najiskusniji igrač Bratunca, Kovačević, koji je ubacio 29 poena, a centar gostiju, Nemanja Pavlović dao je 20 poena uz značajan doprinos igri svoje ekipe u ofanzivnom skoku. Kod domaćih efikasniji od ostalih bio je kapiten Kokoruš sa 23 poena, 14 je postigao Živanović, a 12 mladi Nemanja Marković. Neočekivani poraz doveo je Radnik u situaciju da još uvijek ne zna sa koje će pozicije ići u plej of, jer ih ekipa Rogatice prati u stopu, dok su gosti ovom pobjedom još uvijek matematički ostali u konkurenciji za četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje. Sve će se znati u naredna dva kola koliko je još ostalo da se odigra u regularnom dijelu sezone Prve košarkaške lige Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )