FOTO: InfoBijeljina.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je otvaranje novog pogona u "Tehničkom remontu Bratunac" /TRB/ najljepši poklon na krsnu slavu ove kompanije, Svetog Dimitrija, ne samo ovoj lokalnoj zajednici, nego i cijeloj Republici Srpskoj.

"Mi smo danas ovdje da obilježimo krsnu slavu TRB-a, a kod Srba običaj je da uz slavu ide i poklon, a poklon Republici Srpskoj i Bratuncu i regiji Birač jeste novi proizvodni pogon u koji je uloženo milion KM", rekao je Višković novinarima u Bratuncu.

Prema njegovim riječima, TRB u ovom momentu zapošljava oko 230 radnika, a on lično daje posebnu podršku jer je danas u ovoj firmi primljeno u stalni radni odnos i 26 žena, od kojih se očekuje i koncentracija i preciznost koje su kod njih mnogo bolje nego kod muškaraca.

"Za Republiku Srpsku veoma je važno što će proizvodi iz novog pogona TRB-a u stoprocentnom iznosu ići u izvoz, što je odlična prezentacija Republike Srpske u cijelom svijetu", naglasio je premijer Srpske.

Višković je najavio da će menadžment TRB-a uz podršku Vlade Republike Srpske uskoro osvojiti još neke proizvodne linije.

On je pozdavio i napore lokalne uprave da Bratunac učini što boljim ambijentom za život svojih građana i njihov prosperitet, tim prije jer ova lokalna zajednica bilježi pozitivan prirodni priraštaj.

Prema njegovim tiječima, tim pravcem ide i TRB, koji razvijanjem Bratunca razvija i Republiku Srpsku.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević čestitao je krsnu slavu TRB-u i izrazio zadovoljstvo što poslovanje ove komapnije ide uzlaznom putanjom i uz evidentno širenje palete prizvoda i otvaranje novih pogona.

Prema njegovim riječima, podrška resornog ministarstva namjenskoj proizvodnji TRB-a neupitna je i ubuduće, kao i do sada.

Generalni direktor kompanije "Tenički remont Bratunac" Slavenko Ristić zahvalio je premijeru Viškoviću i svim visokim zvanicama koje su danas prisustvovale krsnoj slavi TRB-a i otvaranju novog pogona namjenske industrije.

On je najavio otvaranje novih pogona i novih proizvodnih linija u TRB-u, u oblasti namjenske industrije.

Ristić je posebno zahvalio premijeru Viškoviću i njegovom kabinetu za podršku ovoj kompaniji i obećao nove velike poslovne rezultate.

Riječi zahvalnosti Ristić je uputio i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji zbog ranije preuzetih obaveza danas nije mogao da bude u Bratuncu, ali je poslao telegram podrške i čestitku za krsnu slavu TRB-a.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i generalni direktor kompanije "Tenički remont Bratunac" Slavenko Ristić otvorili su danas novi proizvodni pogon u ovoj firmi, u kome je zaposlenje dobilo 26 radnica.

Otvaranju su prisustvovali ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, predstavnici institucija Srpske i zajedničkoh institucija BiH, kao i veliki broj privrednika i načelnika opština.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )