FOTO: blic.rs

Goran A. (34), transvestit koji je ubio svog ljubavnika Marka Radovića (24) u Zemunu, saslušan je jučer u Višem tužilaštvu, gdje je tvrdio da nije kriv, saznaje Blic.

Osumnjičeni za brutalno ubistvo studenta iz BiH priveden je tužiocu juče u jutarnjim satima.

"On je iznio odbranu u kojoj je negirao optužbe za ubistvo. Tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor, i to iz tri razloga: kako ne bi ponovio djelo, zbog bojazni od bijega, ali i zbog uznemirenja javnost. Tereti se za ubistvo", kaže izvor. 

Goran A. dobio je branioca po službenoj dužnosti, s obzirom na to da nije uspio angažirati advokata.

Viši sud kasnije tog dana odredio mu je pritvor do tri mjeseca, i to kako ne bi ponovio djelo. On je smješten u Centralni zatvor.

Kako piše Telegraf.rs, on je naveo da je Marko pokušavao da raskine dvogodišnju vezu s njim i zabranio mu da mu dolazi u posjetu.

"Provocirao me je i gađao, a kada me ošamario, uzeo sam nož. Mahinalno sam ga udario. Bio sam strašno zaljubljen u njega, žao mi je što sam ga ubio", ispričao je jučer Adulov, koji je inače po zanimanju kuvar. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )