FOTO: null

Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je da će ukinuti pomoć Palestincima ukoliko, kako je rekao, ne nastave da se kreću ka miru sa Izraelom.

On je na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu rekao da su predstavnici Palestinaca ignorisali SAD kada su odbili da se sastanu sa američkim potpredsjednikom Majklom Pensom tokom njegove posjete Bliskom istoku. 

Tramp je rekao da je njegov cilj mir na Bliskom istoku, te da se nada da će među Palestincima prevagnuti zdrav razum i da će nastaviti da se kreću ka miru. 

Američki predsjednik je naveo da je novac koji su SAD namijenile Palestincima i dalje "na stolu", ali da ga neće dobiti ukoliko ne budu učestvovali u mirovnim pregovorima.

Susret Trampa i Mej u Davosu

Predsjednik SAD Donald Tramp i britanska premijerka Tereza Mej sastali su se danas tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Očekivalo se da će razgovarati o ratu u Siriji, američkim pokušajima da izmijene iranski nuklearni sporazum i nuklearnoj prijetnji Sjeverne Koreje.

Tramp je ugostio Terezu Mej u Bijeloj kući nekoliko dana pošto je u januaru 2017. preuzeo predsjedničku funkciju, ali su odnosi dvije zemlje od tada zategnuti.

Američki predsjednik je nedavno otkazao put u London povodom otvaranja nove američke ambasade. Dvoje lidera je prošle godine razmijenilo kritike zbog Trampovog dijeljenja anti-muslimanskih tvitova jedne britanske ekstremno desničarske grupe.

Ranije danas je američki ministar finansija Stiven Mnučin rekao da su SAD spremne da pregovaraju o „atraktivnom” trgovinskom sporazumu s Velikom Britanijom kada ona napusti Evropsku uniju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )