FOTO: InfoBijeljina

U koloni sa 50 traktora semberski proizvođači duvana izražavaju danas protest protiv nameta Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ za koje tvrde da guši domaćeg seljaka.

"UIO sram vas bilo, izvršili ste konfiskaciju proizvodnje duvana", jedna je od poruka učesnika protesta koji su od naselja Čađavica stigli u sjedište firme "Duvan" u Bijeljini.

Proizvođači duvana pozivaju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da zaštiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, poručujući: "Mile, zaštiti resurse za proizvodnju duvana, vole te Semberija i Posavina".

"Pustite nas da radimo na našoj zemlji, a vi idete u NJemačku", poručili su duvanari odgovornima u UIO.

Proizvođači i organizatori proizvodnje duvana održavaju proteste u Semberiji i Posavini zbog dodatnog PDV-a koji duvanarima na osnovu pretpostavljene proizvodnje naplaćuje UIO.

Protestna vožnja duvanara istovremeno je najavljena i u Posavini, sa okupljanjem u Obudovcu, a kolona će se kretati prema Lončarima.

Preduzeće "Duvan" u Bijeljini organizator je proizvodnje duvana na ovom području sa stotinjak kooperanata i prosječnom godišnjom proizvodnjom od 400 tona duvana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )