FOTO: Screenshot

Tužna sudbina glumice Gordane Kosanović nikoga nije ostavila ravnodušnim zbog činjenice da je preminula na svoj 33. rođendan.

Glumu je završila na Fakultetu dramskih umjetnosti, a u klasi je bila sa Bogdanom Diklićem, Zlatom Petković, Ljiljanom Stjepanović, Lazarom Ristovskim, Snežanom Savić, Radošem Bajićem i drugima.
 
Predviđali su joj blistavu i uspješnu karijeru, a svoju prvu ulogu odigrala je u filmu „Imala je samo 15 godina“, piše nova.rs.
 
Nakon toga, usljedile su brojne uspješne uloge u filmovima, poput „Đavolje merdevine“, „Vrhovi Zelengore“, „Čuvar plaže u letnjem periodu“ i „Pas koji je voleo vozove“.
 
 
Uspješna je bila i na daska koje život znače, a tokom predstave u Beogradskom dramskom pozorištu zapazio ju je čuveni italijanski i evropski reditelj Roberto Čuli.
 
Poslije toga ona započinje internacionalnu karijeru, a prvo je zaigrala u njemačkom pozorištu „Teatru na Ruru“ kod Čulija. U većini predstava u ovom pozorištu imala je vodeće uloge, a mnoge su emitovane i na njemačkoj nacionalnoj televiziji.
 
Ipak, bolest je bila jača i Gordana je preminula 8. avgusta, na svoj 33. rođendan.
 
Koliko je popularna i cijenjena bila svjedoči i to što je 19. novembra 1987. godine, nešto više od godinu dana nakon njene smrti, u Njemačkoj ustanovljena nagrada koja nosi njeno ime.
 
Po sopstvenoj želji, sahranjena je u selu Dići u blizini rodnog Valjeva.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )