FOTO: InfoBijeljina.com

Mještani Priboja kod Lopara danas su tradicionalno posjekli badnjak i donijeli ga ispred Hrama rođenja Presvete Bogorodice u ovom majevičkom mjestu.

Starješina hrama protojerej-stavrofor Jeremija Lazić rekao je novinarima da se prinošenje badnjaka tradicionalno obavlja na dan kada se proslavlja Sveti Ignjatije Bogonosac. 

On je svim parohijanima poželio sreću i da Hristovo rođenje dočekaju u radosti i veselju. 

Prinošenju badnjaka prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je izrazio zadovoljstvo što se i na ovaj način čuva tradicija i pravoslavna vjera. 

"Ponosan sam na Majevičane, jer današnje druženje je odraz majevičkog jedinstva i to je poruka srpskom narodu, gdje god da se nalaze", poručio je Savić. 

On je najavio da lokalna zajednica, u saradnji sa sveštenstvom loparskim, organizuje u svim majevičkim hramovima Badnje veče uz kuvano vino i vatromet. 

Mještanin Priboja Goran Tasovac rekao je da se tradicija prinošenja badnjaka desetu godinu održava u Priboju. 

"Badnjak nam donosi zdravlje, radost, veselje i mir i radujemo se najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću", rekao je Tasovac, koji je i odbornik u Skupštini opštine Lopare. 

On je napomenuo da je Radislav Lukić ovogodišnji domaćin sa čijeg imanja je posječen badnjak. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )