FOTO: srna

UGLJEVIK - Svetosavska akademija koja je večeras održana u Ugljeviku početak je proslave velikog jubileja - 800 godina od proglašenja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, rekao je novinarima predsjednik Svetosavska omladinske zajednice /SOZ/ Ugljevik Marko Tomić.

Tomić je naveo da su u kulturno-umjetničkom programu učestvovali učenici Osnovne škole "Aleksa Šantić" i srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović-Alas", kao i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Rudar" iz Ugljevika. 

Svetosavska akademija u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjetitelja održana je u ugljevičkom Centru za kulturu, 12. put u organizaciji SOZ-a. 

Tomić je rekao da SOZ djeluje pri Hramu Svete Petke Paraskeve, a okuplja 50 članova, učenika osnovnih i srednjih škola koji organizuju i realizuju brojne humanitarne aktivnosti u opštini. 

Starješina hrama Svete Petke Paraskeve protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović izrazio je zadovoljstvo što je Svetosavka akademija postala tradicija i u Ugljeviku. 

"Sveti Sava je naš najveći svetitelj, prosvetitelj i učitelj, onaj koji se moli za srpski narod i koji nas vodi Hristovim putem ka vječnom spasenju", rekao je Pajkanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )