FOTO: Glas Srpske

Dok je jedan razbojnik tukao radnika benzinske pumpe slomivši mu pritom nosne kosti, drugi je iz kase kupio novac, zaključuje se iz optužnice protiv Brčaka Samira Tufekčića (35) i Bećira Čandića (24), koja ih tereti za pljačku izvedenu početkom prošlog mjeseca u brčanskom mjestu Vitanovići.

U potvrđenoj optužnici, kako saznaju “Nezavisne”, piše da su oni 3. decembra 2018. godine oko 4.30 došli blizu pumpe golfom 3, kojeg su prethodno pozajmili.

“Parkirali su vozilo, u njemu se presvukli i potpuno maskirali, i glavu i ruke, nakon čega su izašli iz automobila i pješke kroz šumu krenuli prema benzinskoj pumpi, naoružani upotrebljivim gasnim pištoljem”, piše u optužnici.

Dodaje se da su trčeći upali u pumpu, gdje su zatekli jednog radnika te mu odmah povikali: “Lezi, ovo je pljačka”, što je on odmah i uradio.

“Tufekčić ga je počeo naglo udarati rukama i nogama u tijelo i glavu, prijetivši mu pištoljem, dok je Čandić, nakon ulaska u benzinsku pumpu, krenuo pravo prema pultu, gdje je iščupao ladicu od kase u kojoj je bilo 910 KM”, ističe se u optužnici.

Dodaje se da je Čandić pare uzeo te oborio štampač na pod benzinske pumpe.

“Nakon toga Tufekčić je još nekoliko puta udario radnika koji je nepomično ležao na podu, a potom su dvojica optuženih pobjegla makadamskim putem prema vozilu kojim su došli, te krenuli prema mjestu Ćoseti, izbivajući cijeli taj dan van područja Brčkog i trošeći novac”, naglašava se u optužnici.

Konstatovano je da je tokom ovog razbojništva radnik pumpe teško povrijeđen, a, između ostalog, imao je i prelom nosnih kostiju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )